16 april, 2015

Jag blir så in i hjärteroten glad

Av JanneHbom

le_960x446

Jag blir så in i hjärteroten glad. Jag läser i morgontidningen om Kristin. Ett helt uppslag om den nu 24-åriga tjejen som ska tävla i två VM, både löpning och skidåkning. En ung kvinna med järnvilja, fantastisk träningsmotor och med inställningen ”Man tänker inte, man bara gör!”.

Jag blir så in i hjärteroten glad över att Kristin finns och att hon får synas. Kristin har ett kognitivt handikapp och att hon får ta plats, rejält plats i tidningen är viktigt på många sätt. Viktigt för ALLA tidningens läsare som många gånger behöver läsa mer för att förstå bättre. Viktigt också för andra barn, ungdomar och vuxna med funktionsmöjligheter (en del använder ordet funktionshinder) som behöver verkliga förebilder. För allt detta – tack Corren.

Jag blir så in i hjärteroten glad för Janne och Kajsa, Kristins engagerade föräldrar som skapat den trygghet som alltid är förutsättningen för möjligheter och framgång.

Jag blir så in i hjärteroten glad för Kristin. Allt slit, all träning, allt fokus som nu lett fram till två VM. För mig är hon redan en vinnare. En av de största.

 

Här finns nu artikeln om Kristin på nätet »