10 april, 2014

Varför ringer du inte?

Av JanneHbom

404holmbom_600

[LINNEFORS 2014-04-10] Jag har haft problem med tekniken de senaste dagarna. Jag är inte riktigt säker. Förmodligen har jag det fortfarande till och från. Om sanningen ska fram är det inte jag som har problem med tekniken utan det är min ISP som har det. Jag tror i varje fall att han heter så. Men jag vet inte. Men att han är en han är också något som jag tror. Men det vet jag egentligen inte eller. 

För det enda sättet vi kommunicerar på är att jag klickar på en länk som jag har hittat till och där skriver jag in, efter att jag verifierat att jag är den jag är, meddelanden som till exempel ”Inget funkar gör något” och så bifogar jag det felmeddelande som visas för stunden.

I samma tiondel av en sekund som jag klickar på skicka-knappen för att han, min ISP, ska bli medveten om att jag har problem, plingar det till i min elektroniska inkorg. Det är han, min ISP som låter meddela att han tagit emot mina problem, men att det är också det enda han gjort hittills, men mina problem finns nu under en skyddad länk och om jag klickar på den kan jag fylla på med ytterligare problem när de uppstår.

När han, min ISP, tror han löst eller är på väg att lösa något av de problem som han orsakat skickar han ett nytt mail till mig där han meddelar att mitt problem har blivit besvarat. Samtidigt skriver han att jag inte får ge någon utomstående tillgång till det svar jag erhållit.

Det är på det här sättet vi kommunicerar min ISP och jag. Men nu de senaste dagarna har jag haft enorma problem. Eller, han, min ISP, har haft enorma problem. Så jag skrev med STORA BOKSTÄVER på det vanliga sättet att jag nu var så ledsen, arg, besviken, stressad och orolig att jag verkligen skulle uppskatta om han, min ISP, ringde mig. Jag lämnade mitt mobilnummer, med landsnummer, i meddelandet. Och skrev för säkerhetsskull också att han, min ISP, inte får lämna ut mitt nummer till någon utomstående. Man vill ju inte att vem som helst ringer. Sedan dess har jag överhuvudtaget inte hört av honom, min ISP, på något sätt.

En gång i tiden lärde jag mig att den digitala världen består av ettor och nollor. Nästa gång ska jag välja en ISP som tillhör ettorna.

blogg100 
#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad.
Här kan du läsa mer om utmaningen Det här var blogginlägg 41 av 100.