11 april, 2014

1900-talets tråkigaste dag

Av JanneHbom

trakigt_600

[LINNEFORS 2014-04-11] Idag för exakt sextio år sedan inträffade 1900-talets tråkigaste dag. Söndagen den 11 april 1954 utsågs nämligen år 2010 till förra århundradets tråkigaste dag. Den skara som pekade ut just denna dag var en grupp experter på Universitetet i Cambridge.

De hade matat in över 300 miljoner händelser och aktiviteter i en stor databas och ut ploppade den tråkigaste dagen 1954-04-11. Säkert framploppat helt enligt alla veteskapliga modeller, beprövade metoder och kända regelverk. Men det intressanta med detta är väl egentligen inte resultatet, utan det gäng som kom fram till resultatet. Läs gärna ingressen en gång till och se om du ser det…

En grupp experter på Universitetet i Cambridge. Experter på vad? På tråkighet. Med en del barnasinne och några delar fantasi så kan man bortse från varför forskarpengar läggs på något så trivialt som att kora den tråkigaste dagen under ett sekel utan istället låta tanken vandra iväg hur man är om man är expert på tråkighet.

Känns ju inte som det första valet om man letar efter någon att hänga i baren med. Eller resa tillsammans med i bil i timmar. Eller ens ta en snabb lunch med.

En av experterna är identifierad. Han heter William Tunstall-Pedoe. En tunnhårig, glasögonprydd man som ler en smula på sin Linkedin-sida. Hans början till förklaring varför just den 11 april 1954  är såååå tråkig är följande:

”Nobody significant died that day”. Ingen betydande (person) dog den dagen.

Det är tydligt att vi har olika syn på vad som gör en dag tråkig eller inte. Jag vet inte hur det är med er men jag har tänkt att göra min fredagskväll idag den 11 april så rolig som möjligt. Men kommer ändå att hoppas, trots detta, att alla betydande personer och även vi andra håller oss levande.

God helg!

blogg100 
#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad.
Här kan du läsa mer om utmaningen Det här var blogginlägg 42 av 100.