25 april, 2016

Väderkvarnar och berg- och dalbanor

Av JanneHbom

25apr_1000x450

Tänkte ha ett möte med mig själv men risken för att jag tjuvlyssnar har gjort att jag skjutit upp det. På obestämd tid. Precis som våren gjort, skjutit upp sig. Den här morgonen var rejält frostnupen. Dunjacka är mera på tapeten just nu än grillafton.

Förra veckan lanserade vi STILITS.SE – där bokdrömmar blir verklighet – och redan nu har vi två bokprojekt i produktion. Fantastiskt roligt. På tal om böcker, i lördags var det 400 år sedan Wille Shakespeare mulade. Det har nog inte gått många förbi. Att Miguel Cervantes också kastade in handduken på samma dag för 400 år sedan har väl inte uppmärksammats på samma sätt. Ändå känns Cervantes romanfigur Don Quijote mer levande än någonsin. Världen är full av väderkvarnar med nu för tiden benämns de vindkraftverk och Don Quijote verkar finns i mängder inte minst i trakterna av Ödeshög.

Bläddrade lite förstrött i den lokala morgontidningen. Läste mer noggrant bilagan från Kolmårdens djurpark. Imponeras verkligen av drivet, nyfikenheten och de ständiga satsningarna. Wildfire den nya berg- och dalbanan som ha premiär den 18 juni känns som ett måste även för en fegis som jag som fortfarande håller decibelrekordet i en av Göran Lunds åkattraktioner. Aldrig vare sig förr eller senare har ordet MAMMA! framskrikits så starkt.

På tal om Kolmården, Gröna Lund och den lokala morgontidningen. Såg i den sistnämnda att tidningen firar sin dag på Gröna Lund. Vad är det för fel på Kolmården? Men det kanske är så, alla vill till storstan, även en landsortsblaska.