24 april, 2016

Tänk om L i Liberalerna egentligen betyder F…ck

Av JanneHbom

liberalernafuck_1000x450

SÖNDAG – Kaffet hett och gott. Ännu en natt med frost och Liberalerna har fått en ny logotyp. Knappt har man lärt sig att säga Liberalerna istället för Folkpartiet så ska blåklinten till viss del bytas ut mot ett versalt lätt stiliserat L. Eller vänta nu är det ett verkligen ett L? Kritiken låter inte vänta på sig. Belackarna samlas och hånar den stylade bokstaven – de ser inte alls ett L utan en erigerad manslem. En snopp, en kuk. Och som vanligt det säger mer om betraktaren än om det som betraktas.

På tal om betraktare. Jag tycker det ser ut som någon som ger fingret. Brutalt stiliserat men lägg till två knogar (se bilden ovan) så har du hela uttrycket klart för dig. En symbol för F…ck U.

Kanske är det precis vad svensk politik behöver. Ett riktigt parti som väljer att försöka se allt från ett nytt håll. Hela tiden med utgångspunkt från individen och med staben fylld av empatiker istället för taktiker. Som inte räds att tänka nytt och ifrågasätter hur saker och ting sker idag. Som tänker det går istället för det går inte och som är villiga till ”kill your darlings” på varje område. Som är beredda på att vända på varje sten. Men det kanske ändå inte är just Folkpartiet, förlåt Liberalerna, som vill vara den kraften, eller?

Hur som helst. Det känns ändå som att Östergötland till viss del fått tillbaka sin landskapsblomma. Skönt för varje störning i Axel Oxenstiernas gamla uppdelning av riket är av ondo, eller?