6 juli, 2013

Snorken fick inte #Mumindalen att lyfta

Av JanneHbom

[#Mumindalen 2013-07-05] Det blev aldrig någon riktigt fredagskänsla i #Mumindalen, trots att det var fredag och upplagt för ett riktigt fredagsmys. Hela scenen var dekorerad med chips, salta pinnar och andra populära snacks när partimajor Snorken äntrade scenen för att piska in lite entusiasm i sina partivänner i Snorkparitet Libertinerna. Kanske berodde det på den isande vinden från arbetsmarknaden eller de gråterskor som de bägge fackliga lärarorganisationerna hyrt in som gjorde att än en gång lyste offerglöden starkare än kämpa-ditot när det skulle prata framtidens skola. Det var i varje fall det som anfördes av många analytiker i bänkraderna. 

Men den rimligaste förklaringen till den uteblivna feststämningen var nog den ändlösa presentationen av den hord av allvarsamma, tyska lärlingar som Snorken släpat med sig till #Mumindalen för att låta exemplifiera hur man inom Snorkpartiet Libertinerna nu helhjärtat skulle satsa på lärlingsutbildning för att rädda det svenska skolsystemet åt de den trötta, håglösa, irrande och förvirrande skaran unga utan mål. På bästa löpandeband-manér (som t o m skulle få H Ford, den gamla industrialisten att le) presenterades det ena rara lärlingsyrket efter det andra. Här kommer ett axplock av några av de hundratals tyska lärlingar som presenterades under kvällen; Sumprunkare, Ostforskare, Bänkötare, Dikesarkitekt, Navelskådare, Bärplockare, Vagelodlare, Rörbindare, Styrpulpetsbrännare, Stencilerare, Stambytare osv osv. Det blev mera av examination än fest med dylik dramaturgi.

Till slut, tro det eller ej, tog raddan av lärlingar slut och Snorken avslutade sitt ”tal” med att jättehögt ropa NATO! 

Då hade publiken för längesedan redan gått hem. Något som den största kvällstidningen, libertint obunden dessutom, tog fasta på i sin löpsedel: ”Snorken gick hem”.