27 april, 2017

Räven, tillit och de 142 metrarna

Av JanneHbom

Vaknade. Tittade ut genom sovrumsfönstret. Räven traskade förbi längs med strandkanten. Klarblå himmel och sol. En bra start. Verkligen.

Sifo har gjort en undersökning om tillit. Den visar att folk i gemen litar mer på folk från landsorten än från storstaden. Låter som en undersökning man kan lita på. Verkligen.

På väg till brevlådan för att hämta morgontidningarna. Här i hemkommunen har vi äntligen landat en förstaplats i en ranking. Längst till brevlådan-rankingen kan vi kalla den. För det är nämligen så att företag och boende i hemkommunen har i genomsnitt 142 meters gångväg till brevlådan. Det är längst i hela Östergötland. Slöfockarna, latoxarna och bekvämlighetskramarna i grannkommunen Mjölby har bara ynka 44 meter. Skärpning! Det är Post- och telestyrelsen som tagit fram denna ovärderliga statistik. Jag undrar om det kommer bli någon form av prisceremoni? Förmodligen. Landshövdingen kommer hålla tal. Och så bjuds det nog på snittar. Verkligen.

Det blir en bra dag det här. Och vilket oerhört fantastiskt land vi lever i där en institution som Sifo och en myndighet som Post- och telestyrelsen har tid med att förse oss med så viktiga, viktiga fakta. Verkligen.