19 april, 2018

Postnord och efter norden

Av JanneHbom

Postnord returnerar 400.000 paket till Kina. Stackars Kina. Jag undrar om paketen någonsin kommer att komma fram och i så fall i vilket skick?

Men samtidigt som Postnord verkar kämpa om att vara sämst i sin bransch, dessutom en kamp där man röner stor framgång tåls det att också säga: Postnord är samtidigt riktigt bra.

Jag vet, helt galet. Hur kan jag skriva så? Enkelt, här i Linnefors har vi lantbrevbärare (från Postnord). Det är en suverän service och en av många fördelar med att bo ”på landet”. Tänk dig själv att postkontoret rullar fram till din grind varje dag om du så vill. Dessutom ALLTID med trevlig och serviceinriktad personal. Oslagbart.

Annars tänker jag mest på själva ordet postnord – efter norden – med den tolkningen ges det en lätt kittlande och lite kuslig tanke om en dystopisk framtid för oss här i norden.

Postnord – nu när golfströmmen sakta men säkert försvagas och det är permafrost och inte glassbilen som i en framtid rullar in här på gården. Då skoteroverall får ersätta kortbyxor och majstången måste bilas ned i den djupfrysta marken. Och lövningen av samma stång heter numera barrning. Man undrar ju hur det ska sluta? Vad var det han sa han som satt lätt förfriskad i baren på Titanics övre däck:
”Nog för att jag bad om is i drinken, men det här är ju löjligt.”