27 augusti, 2015

Linjeavel och bockfot

Av JanneHbom

pengar

Torsdag morgon. Lite dagen efter säsongsupptakten med Boxteatern. Det är fantastiskt. När vi sitter där tillsammans för att börja höstens äventyr skapas det på ett nästan mirakulöst sätt en ring av möjligheter fylld med naturlig glädje, värme och entusiasm. jag önskar att alla någon gång fick uppleva det. Förmodligen är de så att människor med funktionsmöjligheter är räddningen för oss alla.

Läser en förvirrad insändare av en förvirrad adelsman och kan bara konstatera att det finns stora risker med linjeavel. Och i Åtvidaberg har de skådat självaste djävulen. Ett vittne uppger att denne sett en man med bockfot. Eller, jag kan ha fel. Det kan också ha stått kofot. Men klöv som klöv.

På tal om klöver så efterlyser Polisen i Stockholm ägaren till upphittade 200.000 kronor. Återfås mot beskrivning. 150.000 däremot är väl egentligen gårdagens siffra. Det är antalet nya jobb som politiker åter igen ska skapa. Jag trodde som vanligt att det var vi företagare och näringslivet som stod för det. Nu vet jag bättre. Lejonparten av de där nya jobben kommer nämligen Konjunkturuppgången att ordna. I varje fall om man får tro KI:s prognoshövding Jesper Hansson. Vad väntar vi på? Konjunkturuppgången for president!

Konstaterar att jag som vanligt ligger efter. Jag har ännu inte läst Lagercrantz bok. Trots att hela världen snart gjort det. Den släpptes ju vid midnatt. Med den här takten kommer filmen baserad på boken att ha premiär vid lunchtid idag, teve-spelet släpps till eftermiddagen och innan middagen är serverad har Björn & Benny skrivit klar musikalen. Och jag som inte ens fått i mig påtår.