28 augusti, 2015

Äkta och falskt

Av JanneHbom

fredag_svartan_1000x450

Fredag morgon. För mig får gärna augusti sträcka ut sig en bra bit in i september också.   Det ser dessutom ut att bli en alldeles strålande dag, igen. Ska snart snöra på mig löpardojjorna för en morgonrunda. Trotsar sedan några dagar en seg ischias och släpar, eller rättare sagt haltar mig runt några kilometer tillsammans med flocken. Den är ju dessutom inte ens äkta utan en så kallas falsk ischias. Även på smärtsidan verkar alltså äkta vara en bristvara.

Men kampen om Göta kanal verkar vara äkta. Knappt har den senaste bråket runt skilsmässodiket falnat förrän staten är där och kastar in mera bränsle i brasan. Den här gången i form av etthundramiljoner upprustningskronor. Och vips, ska det nu trätas  om vad och framförallt var pengarna ska användas.

Knut dog tydligen av ovanlig sjukdom i immunförsvaret. Vi träffade honom bara en gång på Berlin Zoo. Då mådde han bra.

Bad Magic, Motörheads sista? album får lysande recensioner. Inte alls konstigt. Lemmy, som fyllt 70, har ju ändrat livsstil och även han hoppat på hälsoresan. Efter att i stort sett varit uträknad har han slutat med Whiskey och Coca-Cola och gått över till Vodka och apelsinjuice. Colan var tydligen rena rama fördärvet.

Kräftbetet mår inte bra. Nu medicineras han för fullt och vi håller tummarna för den gamle kämpen. Vi ska dessutom ta ett rejält snack under dagens lunchpromenad.  Men innan dess rundan. Orsaken till smärtan må vara äkta eller falsk men det vackra i naturen och morgonen runt Linnefors är så äkta något någonsin kan bli. Jag vet att det är otidsenligt och kanske snart rent av straffbart att tycka så,  men Jag älskar Sverige – vi bor i världens bästa land. Vem vet, ibland kanske vi måste påminna varandra om det.