26 augusti, 2015

Nya tider

Av JanneHbom

image

Onsdag morgon. Det är nya tider nu. Eller i varje fall andra tider. Till och med Big Ben i London ligger sex minuter före. Eller om det är vi andra som ligger efter. För så har det väl alltid varit att några gått före och visat vägen för de andra.

Sopbilen var precis här och hämtade soporna. Jag är kvar. I natt fick jag en ny idé. Jag försökte dock somna om. Gick sådär. Till slut var jag tvungen att gå upp och dra lite streck och skriva ner några anteckningar. Vi får se.

Ungern bygger murar, eller stängsel och det finns tydligen inte en enda bokhandel värd namnet i hela Malmö. Idag släpps Stieg Larssons bok som inte är Stiegs utan Davids och som förlag över hela världen tror ska rädda bokbranschen. Ibland är det kanske bra med tro. Jag hänger på – jag tror att den barnbok som vi håller på att förlägga ska rädda hela barnboksbranschen, om det nu finns en sådan?

Ett som är säkert är att den 19 september är det Östergötlands bokmässa i Linköping. Och idag är det premiär för Boxteatern. Idag ska vi göra en resa genom fyra årstider tillsammans. Det är nämligen nya tider nu. Och det är verkligen på tiden.

 

Egentligen går Big Ben 6 sekunder före, inte 6 minuter som jag skriver. Det är klart att det är ju egentligen oceaner av tid i skillnad. Kanske var min felläsning och därefter felskrivning en innerlig önskan att det skulle vara så? Men som sagt, sekunder var det, sa Bill. Sekunder, sa Bull.