2 maj, 2019

Konstnären Viggo Carlsen i FREDAGSFRALLAN – podden ute!

Av JanneHbom

En dansk-svensk konstnär som bokstavligen målat i hela sitt liv. I år fyller han 70 år och kan se tillbaka på en lång karriär med utställningar runt om i hela världen. Men penseln är fortfarande hetare än någonsin.

Gäst i veckans FREDAGFRALLAN hos Johanna och Janne är konstnären Viggo Carlsen. En känd profil i vår bygd och dessutom en riktig hedersman.

Det blir ett samtal om konstens villkor och om tanken att gå från att avbilda till att måla nydanande. Det blir säkert också prat om de knivhårda villkoren som gäller för en konstnär men också lyckan av att få ställa ut på självaste Louvren i Paris. Dessutom kommer Viggo att avslöja och bjuda in till det projekt han arbetat med i över två år nu. Det här programmet får du helt enkelt inte missa.

Nya FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07 – 08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 – 11. Så ställ klockan på 7 så att du inte missar veckans sändning nu på fredag den 3 maj. Du lyssnar antingen vi FM-bandet 97,8 eller via nätet www.hitzfm.nu

Programmen finns också tillgängliga som podcasts i efterhand. Musiken i podden är förkortad av upphovsrättsliga skäl.