24 april, 2019

Friska fötter i FREDAGSFRALLAN – podden ute!

Av JanneHbom

De senaste åren har bristen på medicinska fotterapeuter ökat och yrkesgruppen riskerar helt att försvinna, vilket skulle drabba många människor som har problem med sina fötter.

Fotvårdsterapeuften Anna-Lena Hultgren från Huskvarna oroade sig över utvecklingen och kontaktade TUC Yrkeshögskola i Tranås för att undersöka möjligheten att starta en yrkeshögskoleutbildning som kunde säkra yrkesrollen. Nina AnderssonTUC fick frågan och idag 1,5 år senare är utbildningen godkänd, ansökningarna rullar in och efter sommaren börjar den första kullen utbildningen i Tranås.

På fredag i Fredagsfrallan möter Janne och Johanna Anna-Lena och Nina som berättar hur en yrkesgrupp kan räddas samtidigt som den lokala arbetsmarknaden förstärks med eftertraktad kompetens.

Nya FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07 – 08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 – 11. Så ställ klockan på 7 så att du inte missar veckans sändning nu på fredag den 26 april. Du lyssnar antingen vi FM-bandet 97,8 eller via nätet www.hitzfm.nu

Programmen finns också tillgängliga som podcasts i efterhand. Musiken i podden är förkortad av upphovsrättsliga skäl.