29 september, 2020

Gilla läget

Av JanneHbom

Söndag morgon – dimman har ännu inga planer på att lätta. Gardell rasar kanske fortfarande rosenrasande. Vi andra gillar läget till det som gäller. Men det är klart vi delar kanske inte samma planet som aktiebolaget Jonas & Mark. Listpriset för 45 minuter av maken Marks tid är 104.000 kronor sist jag kollade. Vad Jonas kostar det vet jag inte eftersom det aldrig varit aktuellt att anlita honom.

Men, som sagt, vi andra vi gillar läget. I fredags underhöll och spelade vi för 36 personer. Timpenningen när vi räknat in förberedelser i form av till exempel manusskrivning, repetitioner, marknadsföring och transporter, riggande och själva framträdandet blev knappt 17 kr (som ska delas på två personer). I går, i lördags, underhöll och spelade vi för 5 personer i en lada.

Varför gör vi det? Varför gnäller vi inte istället? Ger hemmasnickrade råd till Tegnell? Eller rent av kräver att någon politiker ska avgå? Enkelt, vi kan inte ett skit om virusbekämpning men vi gillar att sprida glädje.

Det är klart att jag tycker att den här farsoten är skit. Den dödar ju folk. Den dödar kultur. Men den gör också sitt bästa för att döda möjligheterna för människor att träffas och umgås. Kan vi då i det lilla, det pyttelilla, bidra till att 36 personer eller fem personer för den delen under några timmar får träffas och prata, äta, dricka och helt enkelt umgås tillsammans med oss så är det värt det varenda gång.

För nu gäller – gilla läget. I varje fall på den här planeten.