8 april, 2015

Fruktstund på Boxteatern

Av JanneHbom

fruktstund

Vi har fruktstund igen. Varje onsdag. Det är en viktig del när Boxteatern träffas. Idag kunde vi välja mellan gula bananer och gröna äpplen. Vi satt som vanligt i ring och tuggade. Innan dess hade vi pratat, ibland med tecken som stöd. Idag var vi rekordmånga som satt i ringen.

Teater är fantastiskt. Allt är möjligt. Idag talade vi svenska, engelska, finska, tyska, danska, japanska och till och med så som de låter i Indien. Helt plötsligt kunde vi prata alla språk trots att några av oss vanligtvis nästan inte pratar alls.

I Boxteatern lägger vi allt krut på se varandras funktionsmöjligheter. Vi applåderar varandra i tid och otid. Beröm och uppskattning är det bränsle som driver vår teater.

Varje onsdag eftermiddag har jag världens bästa jobb. Jag är teaterdirektör på Boxteatern. Nu satt vi där i en ring och hade fruktstund. Jag och mina skådespelare. Sedan skal och skruttar i en soppåse. Därefter uruppförandet av pjäsen ”En dag i skolan”  – ett rykande färskt teaterstycke som vi formade tillsammans all eftersom vi spelade det. Teater är fantastiskt. Allt är möjligt.

För dig som undrar:
Boxteatern_72dpi_300x66Boxteatern är en teatergrupp inom Boxholms kommun som är öppen för deltagare med funktionshinder. Vi har valt namnet Boxteatern av flera skäl. Dels för att vi finns i Boxholm, dels för att det är teater som vi ska syssla med, men framförallt för att vi i vårt arbete vill visa att man kan komma långt genom att tänka utanför Boxen – att se varje deltagares möjligheter. Vi träffas en gång i veckan för att tillsammans upptäcka möjligheterna inom teaterns värld.