22 februari, 2019

En riktig bokrea

Av JanneHbom

Den 26 februari drar bokhandeln igång sin ”bokrea”. Hyllorna fylls numera mest med nytryckta speciella reaupplagor av de stora förlagshusens populäraste böcker, ofta dessutom tryckta på lite sämre papper. Och chansen till att fynda på rean har kanske rent av minskat under åren.

Men detta till trots, är det i grund och botten någonting härligt med bokrean. För de flesta bokälskare är bokrean verkligen en av årets absoluta höjdpunkter. Så även för oss bokproducenter i Östergötland. Många av oss har dock svårt att ta plats med våra böcker i den stora rean, trots att vi många gånger sitter på ganska imponerande lager vilka ger oss stor flexibilitet i prissättningen under kortare perioder. Därför provade vi förra året på att ha en egen Närodlad Bokrea. Det blev en succé och i år är vi tillbaka.

Lördagen den 2 mars ges en unik chans för bokälskare i och omkring Linköping att fynda guldkorn utanför den ordinarie bokrean. Klockan 10 öppnar Närodlad Bokrea 2019 i Galleri Vända Sida på Linköpings stadsbibliotek. Totalt är vi fler än 20 förlag, författare och skriftställare som erbjuder mer än hundra titlar till riktigt bra rea-priser.

Välkommen att fynda!