5 september, 2015

Andra bullar

Av JanneHbom

image

Lördag morgon. Vickan har en bulle i magen. Hon och Danne väntar tillökning. Grattis. På Café Gyllen på Gyllentorget i Linköping har bullen två priser. En kanelbulle kostar 12 kronor eller 22 kronor helt och hållet beroende på var du tänkt äta den. Tio spänn mer får du räkna med att hosta upp om du vill sitta vid ett smutsigt bord och ta plats i en stol som duvor, kajor och ett gäng småfåglar omsorgsfullt skitat ned. Det är alltså själva upplevelsen du betalar extra för.

Och nu i helgen visar just upplevelseindustrin upp sig. Under Östgötadagarna bjuds det på en mängd aktiviteter runt om i länet. På hövding Björn Erikssons tid var väl detta helgen då han passade på att inviga ett 30-40-tal olika aktiviteter – per dag. Bettan, vår nuvarande nöjer sig med fem per dag – men det är inte kattskit det heller.

Nu verkar det till och med som att självaste HSB har vaknat ur sin Törnrosasömn och hänger på byggandet av Svartå Strand i Mjölby. Det verkar Torbjörn Olsson, ny vd på det kommunala bostadsbolaget har fått fart på byggbranschen i stan. I Boxholm plockas det lite med Frostlingshusets tak. Men vem vet, strategerna på BoxholmsHus kanske rent av låter sig smittas av grannkommunens ambitioner.

I Vadstena slutar Socialchefen efter knappt ett år och Boxholm söker ny Bibliotekschef. Anya Feltreuter heter bibliotekschefen idag och om det nu är hon som ska ersättas är det synd. Fylld med energi och idéer har hon bidragit till att göra ett bra bibliotek ännu bättre.

Funderar på att baka bullar. Kom och köp vettja. Stannar du för fika och samtal kostar de 12 kronor. Köper du för att bara ta med dig får du pröjsa en tia till.