7 september, 2015

Kostbart

Av JanneHbom

bollar_1000x450

Måndag. Höst. Det tog vi fasta på igår och började redan boa för vintern, den årstid som jag lätt hade reklamerat om jag hade varit med i skapelseprocessen. Men jag vet inte ens om de tillämpade öppet köp på den tiden.

För första gången i samma världshistoria ska Boxholm rekrytera en Kostchef. Det gör mig orolig. Världens bästa mattant bor och verkar nämligen i kommunen. Prisbelönta Anna Hektor som trollar så att små ekonomiska medel räcker både till mumsig mat och inspirerande inredning i sin matbespisning på Åsbo skola har nämligen sagt att:

Den dag som vi får en kostchef i kommunen då slutar jag. Nu är alltså den risken uppenbar. Jag ser ingen annan råd än att Anna också får titeln kostchef, några extra spänn i lönekuvertet och resten av vad tjänsten skulle kostat läggs på schysta råvaror. Då blir alla vinnare.

På tal om vinnare; efter fotbollsframgångarna för Island är det väl dags att döpa om Lars Lagerbäck till Lars Winnerbäck.

Fler vinnare fanns det bland den tappra skara som i kyla, regn och snålblåst sprang Östgötamaran mellan Linköping och Norrköping i helgen.  Löpning är kul men för en gång skull är jag oerhört tacksam för att jag inte är i marathon-form. Alltid nått!