6 november, 2021

6NOV.21

Av JanneHbom

Energipromenerat en dryg timme i kompakt mörker. Pannlampans uppfinnare borde prisas. Rejält blåsigt. Myggfritt.

Läser om de ringlande bilköerna till bensinstationerna i England. Brexit. Här i kungariket är det väl snarare snart en klassfråga vem som har råd att ta bilen till pumpen. Man skulle skaffa elcykel och listigt dra’ iväg. Numera är det ju normaltid som råder. Märkligt i ett läge där det mesta känns allt annat än normalt. Men det är nog mera för att jag inte är i fas med det sluttande planet. Har nog lite för mycket friktion både i sula och tanke för att glida med i lutningen.

I början av december kommer Lena Andersson till Linköping för att prata om Folkhemmets uppgång och fall. Det ska bli intressant och förhoppningsvis bjuda på tuggmotstånd.

Folkhemmet en konstruktion av statliga arkitekter där känsla skulle ersättas med effektivitet och jämlikhet. Näringsriktigt pulver för effektiv ihopvispning av måltid istället för tidsödande tillredning av råvaror. Tid som istället skulle läggas på skattegenererande lönearbete. Kugghjulet människan i maskinen samhället. Jobb, jobb, tick-tack. Ingen blev lyckligare. Alla blev dock produktiva – på pappret. Förutom de som glömdes bort. Eller inte passade in.

Skatorna i trädgården är tillbaka. De har nog aldrig vart borta egentligen men valt att hålla en låg profil under de senaste tre veckorna då Mångalen bott hos oss. Nu har hon flyttat ut ett tag och vips – är de tillbaka. Doktorn utgör ju inget hot. Han gillar fåglar. Kan sitta i timmar och kolla ut genom fönstret och följa fågeldansen härikring.

Idag ska det repas lite inför kvällens spelning. Det blir en blandning inför ett sällskap som avslutar en dags bridgespel med 3-rätters inklusive underhållning. Det får med andra ord bli en bridge-blandning, kanske lite allsang – vem vet kanske får vi spader och lirar ett pass till… nä nu räcker det… 🙂

Tretår!