6 februari, 2021

6FEB.21

Av JanneHbom

Halvåtta var det bara minus 17 här i Linnefors. Mångalen och jag gjorde gemensam räd upp till brevlådan för morgontidningarna.

Ikväll är det tydligen dags för Mello – alla bidragen recenserades redan nu av DN’s musikkritiker. Musikkritik verkar vara en alldeles särskild genre. En genre som drar till sig skribenter som gillar fotknölssågande, förklening och raljerande. DN’s kritiker sällar sig till skaran. Med uttrycket ”det finns en särskild plats i helvetet för melodisk numetal” gör hon sitt bästa att kvala in bland de riktigt namnkunniga mobbarna. Dessutom är kritikerns bildbyline större än bilderna på de deltagande artisterna.

Navalnyj – svårt efternamn – och iskalla ögon – Putin vägrar till och med at ta hans namn i sin mun. Jag vägrar inte men det är svårt nog för mig att komma ihåg och dessutom uttala. Men så är jag tyvärr kass på namn. Blir dessutom sämre och sämre på det. Frågade en gammal räv – U – en gång hur hen gjorde. Snabbt svar kom: Nä nä, inga namn. Jag säger bara ”tjenare hur är det med dig nu då för tiden” … bra lärdom.

Nästa gång jag träffas Navalyjn… Najvalj.. Nevanyl… hen .. är det bara att säga: Tjenare, hur är det med dig nu för tiden…