20 februari, 2021

20FEB.21

Av JanneHbom

Idag la Axel Oxenstierna grunden för det som blir postverket. Det som numera är PostNord. Ett företag som faktiskt redovisade en vinst på nästan 800 miljoner fjärde kvartalet 2020. Pandemin – den enes olycka den andres lycka.

Talgoxarna har redan börjat sjunga in våren. De joxar och står i. Härligt att höra ti-tu ti-tu ti-tu.

Mångalen hänger med oss andra i flocken några dagar. Den lilla damen har bitvis haft en jobbig natt. När snön kanar av taken och dunsar i backen slår vaktinstinkten in och ett skällande av femte graden startas. Dr. Watson är ju inte sämre än att ta sig an 2:a-stämman. Det i sin tur leder till att vi tvåbeningar stämmer in med rytmiska tillrop. Det blir lite som en modern konsert med experimentell musik så där på nattkröken. Men vaddå? Sömn är ändå överskattat. Konserten gavs för säkerhets skull vid inte mindre än tre tillfällen 02:13, 03:48 och 04:29. Alla konserterna var coronasäkrade och följde FHM’s rekommendationer.

Såg att FHM’s personal utsatts för både hat och hot, dödshot till och med. Skjut pianisten verkar vara alla dårars minsta gemensamma nämnare i alla tider. Själv tycker jag alla som jobbar med att försöka bemästra pesten är värd all respekt. Jag skulle inte vilja byta med dem för en enda sekund. Men jag är, precis som alla andra beroende av att de finns där för oss. Dagens ros varje dag ger jag dem.

Läser att sedan i början av januari har antalet coronasmittade i världen minskat kraftigt. Det tar vi till oss. Dessutom har jag hittat min borttappade oranga HellyHansen-mössa. Den är numrera alltså inte borttappad utan återfunnen. Och välburen av mig. Här runtikring.