16 februari, 2021

16FEB.21

Av JanneHbom

Hej Carl-Henric Svanberg, Volvos styrelseordförande. Här kommer ett tips från en av dem som tillhör ”the small people”. Betala tillbaka en miljard av våra pengar så kan du ändå fortsätta att dela ut tjugonio miljarder till de som har aktier i ditt bolag. Det borde räcka. Och vem vet, du kanske sover bättre på kuppen. För kupp är ju faktiskt lite av din grej.

Snart plusgrader – jublar. Jag, koltrastarna, svanarna och alla andra frusna. Surar, sportlovslängtande snömänniskor, fjällrävar och elbolag.

På tal om elbolag. I mitt nästa liv ska jag äga ett ledningsnät. Nätavgifter är inte bara av det är ett gift också. Monopolistisk hitte-på-prissättning äger hela branschen.

Trafikverket trumpetar ut att de är en ny teknik på spåren – att just bygga spåren uppe i luften. Nu räknar man ett genom utreda detta i nio år skulle man kanske kunna börja bygga så 2030. Tyvärr är det ingen ny teknik redan 2015 när vi uppmärksammade den i radion var den redan en beprövad teknik i bland annat Kina. Det är ett problem för ett företag när omvärdsbevakningen inte är på plats (kom ihåg Facit) – men det blir ett problem för ett helt land när den inte är på plats i en statlig myndighet.

Men kaffet är gott.