13 februari, 2021

13FEB.21

Av JanneHbom

Rakel, stackars Jakob. Fick jobba i sju år för att få gifta sig med henne. Men så blev det ändå inte så. Tvingades istället att gifta sig med storasyster Lea först. Sedan jobba sju år till. Svärfar Laban var sannerligen en hård gubbe.

Rakel, stackars staten. Sju svåra år med det digitala kommunikationssystemet. Kostnad mer än 3 miljarder för instabilitet, icke-funktion och dålig, för att inte säga urdålig täckning. Ni kommer väl ihåg de omfattande skogsbränderna då Rakel inte kunde användas då täckning saknades. Lösning? Nu skrotar man Rakel till förmån för Rakel 2.0. Kostnad? 7,3 miljarder till att börja med.

Läser Carl-Uno Sjöbloms nekrolog över Hatte Furuhagen och blir tårögd. Dock inte till en början. Minnesordet är en typisk Carl-Uno Sjöblomsk text. Helt enkelt ett sakligt väl komprimerat referat över Furuhagens liv. Ända fram till sista stycket och de två sista meningarna: ”Han var min vän. En av de sista.” Det är tungt och skarpt och mycket sorgligt.

Riksrättstider – får en att fundera över vad som är Sveriges Riksrätt – Raggmunk, kanske eller Köttbullar med lingonsylt – förmodligen växtbaserat kött!? Kebabtallrik är kanske det närmaste vi kommer en riksrätt. Pitepalt om jag fick bestämma. Men det får jag ju inte.