21 februari, 2021

21FEB.21

Av JanneHbom

Den första tranan är skådad vid Hornborgarsjön. Glädje. Jag vet något år – på väg till Skara för att föreläsa – stannade jag till vid Trandansen, platsen, och njöt av 22.000 tranor som bjöd på just trandansen. En mäktig fågel som liksom ringar in den bästa biten av ett år. Starten – vårens ankomst men också slutet när man en klar och kall höstdag först hör trumpetandet för att sedan bryta nästan nacken av sig för att skåda högt upp i det blå där de snurrar varv efter varv för att nyttja aerodynamiken lagar och stiga till ännu högre höjder innan de skjuter fart – söderut.

De nyblivna föräldrarna till Lucifer, Hoor, Demon, Pistol och Minus får tänka om. Skatteverket, som är den myndighet som övervakar namnlagen, säger nämligen nej till de namnförslagen. Förnamn får nämligen inte väcka anstöt eller vara till obehag för den som bär det. Ibland borde kanske reella föräldraskap bytas ut mot mera artificiella eller rent digitala. Jag tänker Kåldockor och Tamagotchi, typ.
Det skulle kanske bespara många framtida problem.

Leksaker förresten, Märkelin och Scalextric äger. Fleischmann och Carrera, knappast.Såg att min ångmaskin – fast en annans – men en sådan som jag har – såldes på Tradera för 2.850 kronor.

Så…Nu går jag ner i min källare…
…för där har jag kvar min gamla ångmaskin.