Tjernobyl & Svetlana – en podcast

tjero_studion_1000x450

Här en FREDAGSFRALLAN Special som utgår i från det som hände den 26 april 1986. När kylvattnet i Tjernobyls kärnkraftsreaktor 4 förångades och en ångexplosion förstörde själva reaktortanken och satte eld på grafiten. och katastrofen var ett faktum. En brand som skickade radioaktiva partiklar 1700 m högt upp i luften och och döden fördes vidare med vinden. Med mästerverket ”Bön för Tjernobyl” har årets Nobelpristagare i litteratur, Svetlana Aleksijevitj för alltid skrivit sig in sig i världslitteraturen.

I FREDAGSFRALLAN Special har vi försökt att återskapa ett fragment av historien med hjälp av fakta, röster, subjektivitet och Svetlanas text.

HÄR KAN DU LYSSNA»

You may also like...

1 Response

  1. december 31, 2015

    […] blev känslofylld och kändes viktig. Jag kunde inte släppa boken och det blev dessutom en podcast fylld med läsning och dokumentära röster både från radio och […]

%d bloggare gillar detta: