7 december, 2015

Corren kom tillbaka, allt är förlåtet

Av JanneHbom

corren_ader_1000x450

Jag gillar Corren, men det blir svårare och svårare. Idag innehöll den lövtunna B-delen bara fyra redaktionella artiklar resten var Sport och TT-material. A-delen domineras sedan lång tid tillbaka redan av TT. Ibland återkommer dessutom samma TT-text ett par gånger på olika platser i tidningen, kanske för att fylla utrymmet.

Allt fler dagar i veckan får Boxholm, Mjölby, Ödeshög, Motala och Vadstena samsas om delar av ett enda uppslag. Till och med de sidor som rör favoritorten Linköping minskar i antal.

Någon påpekade att tidningen aviserat en prishöjning med 9%. Om så, vad är det man vill ta mer betalt för? Minskat innehåll? Mindre nyhetsbevakning? Det är plågsamt att se hur ens morgontidning valt att begå självmord. Och inte ens då en rituell och effektiv seppuku utan mer långsamt koppa sitt blod tills döden infinner sig likt en senmedeltida åderlåtning.

Med vetskapen om att samma tidningskoncern har mer än en miljard (1.000.000.000) kronor på kistbotten som läsare och annonsörer under åren hjälpt till att skrapa ihop känns det som man borde spänna sina muskler istället för att förtvina in i glömskan. Men ägarna kanske inte gillar Corren? Jag gillar Corren. Kom tillbaka, allt är förlåtet.