13 december, 2015

Lucia & LSS

Av JanneHbom

image

TREDJE ADVENT – Och självaste Luciadagen. Hon kunde varit kanske åtta, nio år gammal och tog vara på varje tillfälle som gavs för att kunna smita iväg från de vanliga göromålen. Ner till havet. Där kunde hon tillbringa timmar. Ibland letade hon snäckor i vattenbrynet men oftast satt hon bara på stranden och blickade ut över det oändligt blåa. Med korpsvart hår och lysande ögon. Tidigt bar hon ljuset inom sig. Kanske visste hon redan då att hon en dag skulle dö martyrdöden?

Årets julklapp är en robotdammsugare. Förra årets var ett aktivitetsarmband. Det bästa är väl att strunta i både årets och förra årets klapp och ta en sväng med den vanliga dammsugaren istället så har man både städat och aktiverat sig.

Läser att Finansministern vill försämra för personer under LSS. Pengarna behövs tydligen någon annanstans. Det är klart, de funktionshindrade måste sluta att roffa åt sig av samhällets ändliga resurser. Tänk om Lucia skulle kunna sprida lite ljus söver Finansdepartementet. Helst då, kunskapens ljus.

Påtår, ljusen i adventsljusstaken här i Linnefors brinner olika fort. Nästan som en from påminnelse om att olika måste finnas även i ett land där de vikigaste ibland verkar vara att vara lika. Något som en och annan, inte minst minister, borde reflektera över.