2 april, 2015

Vi tog Påskbussen till Blåkulla

Av JanneHbom

Boxteatern-Paskkort-2015

Dags för Påsk igen. Idag skärtorsdag är väl egentligen den stora flygardagen. Men på Boxteatern flög alla kärringar och gubbar redan igår. Nymålade med röda kinder, mängder av fräknar och färgglada schaletter var vi flygklara.

Men vi kunde inte hitta några kvastar. Inga alls. De var som bortsopade. Vi fick helt enkelt ta bussen istället. Påskbussen. Ett fantastiskt transportmedel där alla får åka med även om man inte ens har busskort eller annan biljett. Det räcker nämligen med att man kan det hemliga lösenordet – ÄGGPRUTT – oj, nu kan du det också. Men lova att inte berätta det för någon annan.

Boxteaterns Påskbuss går inte på diesel, eller bensin, någon typ av gas eller ens på elektricitet. Den går helt enkelt på sång. Med hjälp av sångens kraft for vi fram i landskapet mot Blåkulla. Med en helt busslast av påskkärringar.

Glada påskkärringar dessutom. Var och en fick välja om man ville vara en glad, en ledsen eller en trött kärring. Alla valde glad. Och just glädje är kärnan i Boxteatern. Här jobbar vi tillsammans med funktionsmöjligheter istället för hinder. Det var just därför vi tog bussen till Blåkulla. Glad Påsk!

För dig som undrar:
Boxteatern_72dpi_300x66Boxteatern är en teatergrupp inom Boxholms kommun som är öppen för deltagare med funktionshinder. Vi har valt namnet Boxteatern av flera skäl. Dels för att vi finns i Boxholm, dels för att det är teater som vi ska syssla med, men framförallt för att vi i vårt arbete vill visa att man kan komma långt genom att tänka utanför Boxen – att se varje deltagares möjligheter. Vi träffas en gång i veckan för att tillsammans upptäcka möjligheterna inom teaterns värld.