17 april, 2016

Världen är full av hopp

Av JanneHbom

hoppplanta_1000x450

Världen är full av hopp. Det slår mig gång på gång. Trots att alla typer av media och alla typer av debattörer vill ge sken av att allt i det närmaste är hopplöst. Men det är precis tvärtom. Världen är full av hopp. Och det för att det är dagens unga som ska vara med och forma vår framtid.

Senaste i fredags morse mötte jag två representanter för vår framtid. I radiostudion. De var gäster och relativt nybakade svenska mästare i bandy för F17 – flickor max 17 år. Den ena 16 år och den andra inte ens fyllda 15.  Fulla av energi, målmedveten och inte minst empati.

De skötte skolan och slet som djur på träningarna. Var det inte bandy så var det fotboll. Men allt omgärdades av glädje och viljan att bli bäst, rent av i världen. Och dessutom mitt i allt det där målmedvetna som rör det egna, gång på gång återkom de i samtalet till kamratandan och kraften i det gemensamma. I kollektivet.

Det räcker heller inte med att de femton tjejerna som utgör Tranås BoIS F17-trupp, vann sitt seriespel och sedan också tog hem SM-bucklan. Inte heller räcker det med att de dessutom tog guld i den internationella bandyturneringen World Cup. För tillsammans har de också under säsongen samlat in 18.000 kronor till Barncancerfonden. Där ju just tack vara unga människor som Wilma och Ellen och deras lagkamrater värden verkligen är full av hopp.