10 mars, 2016

Sveriges längsta långbänk

Av JanneHbom

sverige_langebank_1000x450

Så var det dags igen. Den här gången är det Regionutredningens indelningskommitté som har överlämnat sitt förslag till regeringen på hur indelningen av Sveriges framtida regioner ska se ut.

Svensk politik må vara känd för sina långbänkar men den här bänken får nog ändå anses tillhöra de allra längsta. Jag har faktiskt tappat räkningen på vilken i raden av alla utredningar i frågan den nu aktuella utgör. Gemensamt hittills för alla mottagare, oavsett färg på regeringsunderlaget, har ändå varit att man helst inte vill ta i förslagen, ens med tång, än mindre göra verkstad av de samma.

Allt startade egentligen med att dåvarande regeringen Persson år 2003 beställde en utredning med syfte att se över ansvaret för hur Sverige skulle styras i framtiden. Egentligen var det nog så att Statsminister Göran Persson trodde att han beställde en utredning som skulle komma med förslag på framtida kommunsammanslagningar. Istället blev detta startskottet för en regional fars som pågått sedan dess.

Har du inte hängt med i svängarna? Det är förståeligt. Läs det jag skrev för två år sedan så får du en tydligare bild av turerna…

http://www.linnefors.net/?p=1441