9 mars, 2016

Först tar vi Boxholm sedan tar vi Linköping och till slut tar vi Stockholm

Av JanneHbom

enkonsert3orter_1000x450

Rubriken må vara en gravt haltande pastisch av Leonard Cohens ”First we take Manhattan” men ändå. Sångarbröderna drar på på turné, dessutom i frack. Ibland är det revy som gäller. Då och då en och annan krogshow. Men den här gången tar Sångarbröderna alltså på sig frackarna och ger en rejäl konsert för manskör med solist. Och dessutom på 3 olika orter. Med EN KONSERT 3 ORTER bjuder en av världens äldsta manskörer in till en konsert fylld med sångartradition, kvinnlig begåvning och till och med några uruppföranden av nyskriven musik.

EN KONSERT 3 ORTER ges lördagen den 2 april kl 18 i Boxholms kyrka, lördag den 16 april kl 15 i Missionskyrkan i Linköping och avslutningskonserten ges i Stockholm söndagen den 8 maj kl 15.

Med en 108-årig obruten sångartradition har Sångarbröderna i Boxholm sedan länge skrivit in sig i den svenska manskörshistorien. Därför är det extra roligt och spännande att få genomföra den avslutande konserten i fantastiska Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen mitt i Stockholm.