22 maj, 2017

Sabeldans och pollenregn

Av JanneHbom

Dutterutterutt lät det om Trumpen när han glad som en lärka dansade sabeldans med shejkerna i huset Saudi. Och lika glada var värdarna som precis landat möjligheten att få köpa amerikanskt krigsmaterial för nästan tusen miljarder kronor. Det är mycket pengar, tolv nollor och så en trettonde, världens just nu farligaste nolla, Trump. Men vem bryr sig. Nu ska det bli kriga av i Jemen.

Regnet kom aldrig. Däremot pollenregnet. Jag tror inte jag kan dra mig till minnes att det någonsin varit så mycket pollen i luften på en och samma gång. Men å andra sidan är mitt minne kanske inte det bästa.

Häggen blommar för fullt, men syrenens blomning dröjer. Skomakarn’s semester blir med andra ord lite längre i år. Grattis.

I morgon har vi boksläpp på Stefan Anderssons spänningsroman ”Han som överlevde”. Det största spänningen är just nu att få tag i böckerna som befinner sig någonstans på väg från tryckeriet till förlaget. Det är tydligen Postnord som ombesörjer transporten så jag kan var helt lugn.

På tal om ironi. Miljöpartiet berättar att de vill hitta tillbaka till kärnan, själen, till kampen. Dags för nystart. Det är alltså det där lilla regeringspartiet som tillåtit mer kärnkraft och stängt landets gränser. Kärnan var det, sa Bull. Eller var det makten?