12 mars, 2015

Rondellkonst i FREDAGSFRALLAN

Av JanneHbom

fralla_rondell

Rondellkonst – rena snurren? Den skapar debatt, den upprör känslor och kan till och med leda till dödshot. Vad är det med rondellkonsten som jagar upp människor så till den milda grad. I FREDAGSFRALLAN den här veckan försöker vi räta ut alla frågetecken. I studion sitter Per Ulfsbo, medlem i den jury som som precis valt det konstverk, Svartåns krona, som ska pryda rondellen vid Strogatan i Tranås norra inlopp. Vi får också en pratstund med Jan Stenberg, konstnären bakom verket.

Men inte nog med det – Potatisrondellen i Mjölby och rondellhundar av både Stina Opitz och Lars Vilks kommer också att avhandlas. Janne Holmbom har dessutom lovat att kora Sveriges genom tiderna vackraste och mest betydande rondellkonst. Vi försöker också få tag på Sveriges viktigaste byråkrat i dessa frågor, nämlingen den som på Trafikverket är ansvarig för rondellutsmyckning. Med andra ord missa gärna allt, men missa inte FREDAGSFRALLAN den här veckan.

FREDAGSFRALLAN är en morgontidig radiotalkshow i Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med Janne Holmbom som programledare. Med bl.a. spännande gäster, upptåg och bra musik skapar vi en bättre värld redan innan åttahugget. Vi fyller helt enkelt din morgon med bra pålägg och ger dig förutsättningarna för en perfekt fredag och början på en go helg.

FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07 – 08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 – 11. Så ställ klockan på 7 så att du inte missar veckans sändning nu på fredag den 13 mars. Programmen finns också tillgängliga som podcasts i efterhand.

Programmet sänds i radion FREDAG 13/3 kl 07:00 (Repris SÖNDAG 15/3 kl 10:00)
Nås du inte av radiovågorna kan du lyssna direkt via webben

Här kan du lyssna eller ladda ned programmet i efterhand: