18 maj, 2017

Pollen, prostatabesvär och UFOn

Av JanneHbom

Nästäppa, kliande ögon och så tröttheten. För många är pollensäsongen en enda lång plåga. Men för Gösta Carlsson var pollen inte problemet utan själva lösningen. Men det klart, han fick lite hjälp på traven av utomjordingar.

Det var den 18 maj 1946 som Gösta i en skogsglänta utanför Ängelholm fick närkontakt av tredje graden. Där mitt i gläntan hade ett tefatsliknade flygande föremål landat. Några av passagerarna passade på att berätta för Gösta att man ur pollen skulle kunna framställa ett naturläkemedel som skulle hjälpa varje man att bli vän med sin prostata.

Sagt och gjort, Gösta tog rymdvarelsernas tips på allvar. Och det var nog klokt. Handen på hjärtat, vem reser flera ljusår till en främmande planet för att där lura i någon av infödingarna en rövarhistoria? Gösta gick hem, grundade företaget Cennelle, använde sig av de utomjordiska tipsen och utvecklade Cernitin pollenextrakt. Och the rest is history som det heter. Idag är Cernitol Novum, företagets läkemedel mot prostataförstoring en storsäljare med över 50 miljoner dygnsdoser.

Gösta Carlsson må ha trillat över utomjordingar där i gläntan för mer än 60 år sedan. Eller inte. Men en sak är säker, han pillertrillade så bra att han byggde upp en förmögenhet, fick namnet ”Pollenkungen” och var en rikskändis på 60-talet när han lät bygga ishall och betala för Rögle BK’s storsatsning inom ishockeyn. Självklart lät han också så småningom uppföra ett monument på platsen där han mötte UFOt den där vårkvällen.

Jag tror jag går en extra sväng i skogen i kväll. Vem vet, kanske stöter jag på några gröna män som sitter på den optimala lösningen för någon av världens farsoter. Förmodligen kommer jag bara stöta på gröna män som sitter på pass. Så pass upp!