4 juli, 2013

Nya Sniffarna i #Mumindalen

Av JanneHbom

 [#Mumindalen 2013-07-03] Onsdag och lill-fredag under #Mumindalsveckan och plats på scen för Sniff, Nya Sniffarnas normalt nervöse partiledare. Sniff var än en gång ofantligt rik efter att ha rönt framgång på det senaste skrapet av Trisslott. En trisslott som han dessutom fått som gåva av Kalkstens-Hawaiis speldjävul – Sven Spel. Förvisso skrapade han inte fram några reella pengar. Men om han vunnit hade han vunnit det han hade vunnit tio gånger. Stärkt av sin nyrikedom var nervositeten som bortblåst.

Han började sitt talande i raketfart. Han formligen skrek: ”Allt i världen är KRIS!” och fortsatte inte fullt lika högljutt ”Men här i vårt land med mig som statsminister är det bara lite kris”. Han menade att alla borde tacka honom och Anthon Berg för att det gick så bra men ”istället skäller ni bara på oss” snyftade han och Sniffs stora, stora ögonen vattnades. (Här menade nog Sniff Anders Borg och inte Anthon Berg, men det är vida känt att Sniff älskar Djurgården och danskt godis). Sniff menade också att det var bättre på den tiden då Mona var med. Hon var mycket snällare än den nya.

Huvuddelen av talet ägnade Sniff åt att beskriva hur viktigt pengar är. Han menade att det är viktigt att alla har pengar och han uppmande de som inte har pengar att skaffa det, pengar. Här gav han flera handgripliga tips, som t.ex. att det finns hål i väggen runt om i kungariket dit man kan gå och få ut pengar.

På tal om gå underströk Sniff också att det är viktigt att alla går till jobbet. För på jobbet får man jobbskatteavdrag och det betyder mer pengar. Och mer pengar är viktigt. Viktigt är också A-kassan, den ska också få mer pengar för då blir det mer pengar. Och pengar är viktigt. och det är bra. Han avslutade talet med att inte säga någonting om kultur, utan istället sa han jobb och jobben och heja DIF.