25 december, 2020

Julaftons morgon

Av JanneHbom

Kokar ägg och kaffe. Hårdkokta och kardemumma i kaffet. Lite som hela det här året. Ägg och kardemumma. Det hårdkokta innanmätet hjälper det tunna skalet att stå emot yttre våld utan att helt falla isär. Det sägs att kardemumma betyder bottensats. Med andra ord lite som hela 2020. En bottensats.

Har tillbringat natten tillsammans med Östergrens Renegater. Det blir så när sömnen bestämt sig för att vara både ytlig och kort. En tegelsten, eller egentligen två tegelstenar. Eller en jumbojet med sina 747 sidor text. Än en gång denna Henry Morgan. Jag har precis lyft från startbanan men det bådar gott. Klas är en god berättare. Dessutom är han ju djurgårdare och det i sin tur räcker långt.

Håller avstånd, håller av. Saknar många, träffar några. Idag firar vi både namnsdag och jul. Firar ändå. Det är viktigt att fira, kanske ännu viktigare i dessa tider. Jag tror min själ att jag börjar fira redan nu. Byter ut Kalles kaviar (egentligen Svennes) och toppar ägget med en tesked stenbitsrom. Påtår på det. Julen har börjat.

Önskar er alla en God Jul!