9 april, 2016

Jag vill inte bli myra i nästa liv

Av JanneHbom

myrstack_1000x450

LÖRDAG – Fick precis stryk i Yatzy. Inget nytt under solen med andra ord. Idag plockade vi fram trädgårdsmöblerna trots att vinden envisades med att blåsa kall. På skogspromenaden var det full aktivitet i myrstacken. Jag vill inte bli myra i nästa liv. Det verkar så inrutat. Kollektivet är allt, individen är inget. Lite som Sverige på 70-talet. Förmodligen en haltande jämförelse. Oavsett det, jag vill inte bli myra i nästa liv.

Självmordsbombare har bara ett liv. I varje fall de som är rätttrogna. Jag blir beklämd och förbannad när jag läser i media och en bild växer fram där var enda terrorist som verkar aktiv just nu har en eller flera kopplingar till Sverige, vårt land. Är det verkligen så? Har vår öppenhet och kanske godtrogenhet blivit vår största fiende?

I dag var det nära att jag kom igång med målandet. Men som alltid kom något i vägen i allra sista stund. Pain inte Paint 🙂

Ibland när jag står och tittar ner på en myrstack och försöker skönja någon logistisk logik i irrandet tänker jag tanken att en högre makt står där på samma sätt och stirrar ner i vår myrstack som vi valt att kalla världen – eller jorden. Stirraren tittar, försöker skönja ordning, skakar på huvudet, ger upp och går till nästa stack. Till Stirraren sänder jag allra ödmjukast min önskan; Jag vill inte bli myra i nästa liv.