4 mars, 2014

Ja, jag är färdig

Av JanneHbom

[LINNEFORS 2014-03-04] (4 av 100) När jag flåsande famlar efter min telefon i slutskedet av min löparrunda och stänger av tidtagningen i min springapp ska jag varje gång bekräfta att jag verkligen vill sluta genom att klicka på knappen ”Ja, jag är färdig”. Idag skrek jag utmattad; Färdig? Jag är inte bara färdig jag är helt slut. Men telefonen den bara teg som vanligt.

För det är verkligen så. Efter vissa rundor är jag helt slut. Jag har sprungit oerhört mycket under ett antal år nu men då och då inträffar de där rundorna då all energi formligen rinner ur en och det känns som det är bara gammalt muskelminne som mer eller mindre driver på framåt den sista biten. Dagens runda var en sådan. Det är bara att bita ihop och komma igen.

Annars var dagens runda fantastisk. Den var verkligen årets första riktiga vårrunda. Solen sken och vinden var inte helt isande kall. Fåglarna sjöng och körvägarna är bitvis som gungfly nu när den sista tjälen i de mörkaste partierna av skogen är på väg att gå ur marken. När Spanjorskan och jag styrde upp förbi vägbommen upp på körvägen mot sjön hörde vi redan på håll motorljudet. Väl uppe på platån såg vi den till slut i aktivt arbete. Skördaren hade, förmodligen med ett antal dagsverken bakom sig avverkat ett stor mängd hektar skog och höll nu på med att stapla timret längs med vägkanten.

Det är märkligt vad ett hygge gör med orienteringsförmågan. Jag var tvungen att sakta in för att hitta rätt till den stig som leder vidare mot sjön. Och då är detta ändå marker där jag sprungit många  många gånger. Då är det skönt att ha med sig Spanjorskan. Hon är säkerheten själv och idag var det hon som visade den rätta vägen utan att tveka en  enda sekund. Hon var sannerligen intresserad att fort lägga så mycket distans mellan oss och den mullrande skogsmaskinen. Hon älskar vår löparrundor. Men hon hatar stora maskiner. Jag å andra sidan har har problem med små maskiner. I varje fall små maskiner som ber mig svara Ja, jag är färdig, när jag i själva verket är helt slut.

#blogg100 
#Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad.
Här kan du läsa mer om utmaningen