22 maj, 2016

Har du provat roligt?

Av JanneHbom

image

Morgonkaffe. Jag sitter här i köket och brummar för mig själv. I går kväll hade vi i DOC en spelning på en fest i utkanten av Motala. Hur kul som helst. Egentligen borde haft igång Runkeeper eller någon annan typ träningsapp igång för det är minst sagt ett hårt träningspass. Vi gick på scen klockan 22 och tre timmar senare, klockan ett, slog vi an det sista ackordet. Genomsvett och duktigt trött, men det är så roligt.

Och det är ju det allt går ut på. Att ha roligt. Där är vi alla vår egen lyckas smed. Vi väljer mer än vi kan tro hur vi vill ha det. Jag har sedan en tid tillbaka bestämt mig för att försöka fylla mitt liv med så mycket roligt som möjligt. Det är självklart en utmaning. Långt i från allt är roligt. I varje fall inte i sin grundform. Men det förvånar mig allt mer hur till synes utomordentligt trista och tråkiga saker med lite fantasi, galenskap och kreativitet kan i det närmaste transformeras till rent av roliga. Det är som vanligt den egna attityden som avgör. Och kanske förmågan eller orken att fylla livet med glädje.

Men alla kan det. Alla borde prova det. Prova det du. För sist jag kollade har vi människor bara begåvats med ett enda ringa liv. Försök att fylla det med roligt. Det försöker jag.