24 februari, 2016

FREDAGSFRALLAN – Hur högt måste en kvinna skrika för att få vård?

Av JanneHbom

ff_20160224_podcast_1000x450

Den här veckan gästas FREDAGSFRALLAN av Jenny Aakula, kulturpristagare i Ödeshög och årets Östgötska konsthantverkare 2015. Men det ska vi inte prata om idag. Istället söker vi svaret på frågan – hur högt måste en kvinna skrika för att få vård? Smärta kan göra vem som helst galen. Jenny har på senare tid uppmärksammats i nyheter och i tidningar för sin frispråkighet om sina förlossningsskador och sin kamp för att få vård och som DO-anmält Region Östergötland.

På två veckor har den ideella föreingen ”Födelsevålet” fått över 4.300 medlemmar som fåt nog av felprioriteringar inom förlossningsvården. Jenny är en av dem. Idag får vi ta del av hennes berättelse.

FREDAGSFRALLAN är en morgontidig radiotalkshow i Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med Janne Holmbom som programledare. Med bl.a. spännande gäster, upptåg och bra musik skapar vi en bättre värld redan innan åttahugget. Vi fyller helt enkelt din morgon med bra pålägg och ger dig förutsättningarna för en perfekt fredag och början på en go helg.

FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07 – 08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 – 11. Så ställ klockan på 7 så att du inte missar veckans sändning nu på fredag den 26 februari. Programmen finns också tillgängliga som podcasts i efterhand.

Programmet sänds i radion FREDAG 26/2 kl 07:00 (Repris SÖNDAG 28/2 kl 10:00)
Nås du inte av radiovågorna kan du lyssna direkt via webben

 Här kan du lyssna eller ladda ned programmet i efterhand: