12 september, 2015

Flyttgubbe

Av JanneHbom

flyttkartong_1000x450

Lördag morgon. På med flytthandskarna. I dag ska det bäras. Förstfödda med pojkvän flyttar till Linköping. Sämre och sämre restider mellan Boxholm och Linköping är ett av skälen. Linköping – Boxholm 2 – 0. Synd. Egentligen borde de politiskt valda slåss med näbbar och klor för att åstadkomma 20-minuterstrafik till och från Boxholm. Tyvärr är istället klorna indragna och näbbarna tysta som muren när Östgötatrafiken istället steg för steg försämrar resandet.

Istället har röda och gröna kamrater på riksplanet bestämt att ständigt höja bränsleskatterna så till slut ingen åker någonstans. Kanske är det gamla syndikalistiska läror som blandats med lite hederligt feodala tankar som ska ta oss tillbaka till det endemiska bruksperioden.  Spännande!

Såg att Smålands-Tidningen idag äntligen också upptäckt den nyhet vi hade om Räddningstjänsten i radion i tisdags. Dagens dagspress omdefinieras hela tiden.

På tal om press. Det verkar som Correns helgbilaga PAUS som tog en paus under sommaren har förlängt sin paus till att bli ett permanent uppehåll, eller?

Härligt att se att Boxholms Riksteaterförening framhålls som den av föreningarna härikring som faktiskt satsar på riktig teater och inte lägger alla ägg i trubadur- och musikskålen. Alla människor behöver bröd och skådespel. När det gäller bröd ska det nog helst vara typ Wasabröd Sport+ men idag får det bli en sirapslimpa med Kaviar – Svennes eller Kalles kvittar -för en flyttgubbe behöver extra mycket energi.