12 april, 2017

Dymmel, TBE och Fake News

Av JanneHbom

Idag inleddes det Amerikanska inbördeskriget, förvisso var året 1861 men det känns som det på något sätt pågår för fullt fortfarande. Men det kanske bara är fake news. På tal om fusk. Jag hörde på radion att lärarstudenter är de som fuskar mest på universitetet. Sorgligt. Jag hade en kompis en gång i tiden som fuskade i patiens. Det kändes då som kanske det mest sorgliga fusket men fusket bland lärarstudenter känns bara hopplöst.

Det är ju dessutom dymmelonsdag i dag så dags att byta metallkläpparna i kyrkklockorna till trästavar så det inte slamrar så mitt i stilla veckan. På brukskyrkan är det ingen idé till byte. Klocktornet är utdömt och klockringningen har tystnat.

I går blev jag dessutom stucken. TBE-vaccin. Första sprutan utav totalt tre. Den första injicerades på vårdcentralen här i hemkommunen.  Den trevliga sköterskan lät dock meddela att det blir till att åka till Motala eller Mjölby för stick nummer två och tre. På vårdcentralen här i hemkommunen har de nämligen alldeles för mycket att göra för att hinna med att vaccinera folk. Där ser man. Hade jag inte så ont i armen där sticket sattes skulle jag ta mig för pannan.