27 april, 2015

Det kompletta skostallet

Av JanneHbom

skopar_1000x450

Nu är jag komplett när det gäller löparskor. Idag kom nämligen mina senaste skor. Ett par Inov RACE ULTRA™ 270. Ett par riktiga racingskor för off-roadlöpning som blott väger 270 gram och med bara 4 mm drop. De sägs vara perfekta för löpning i skog och mark. Självklart var jag tvungen att snöra på mig dem och ge mig rakt ut i skogen för en första runda. Första känslan var ”härliga” men det är givetvis alldeles för tidigt att komma med något heltäckande omdöme.

De kommer att utgöra ett perfekt komplement till mina Asics Gel-Kayano 21 som är den senaste versionen av Asics absolut skönaste sko. Härlig stötdämpning och skorna passar perfekt för mitt pronerande löpsteg. Dessa är mina riktiga bruksskor och jag har hittills sprungit på i stort sett alla underlag med dessa. Jag försökte räkna efter och jag tror att det är fjärde eller femte paret Kayano för mig. Jag kommer dock ihåg ett år då det var dags att byta och det inte gick att för dagen uppbringa ett par Kayano någonstans. Jag köpte då ner mig prismässigt och valde ett par Asics GT-2000. Försäljaren kallade GT’n för lillebror till Kayano, vilket visade sig var skitprat (ursäkta franskan). Det enda släktskapet mellan skorna var möjligen namnet Asics. Läs om första rundan med de dojjorna här» Därefter har jag hållit mig till Kayano.

Skostallet blir absolut komplett med vinterskon Icebug PYTHO2 BUGrip. De svenska skorna som funnit som märke sedan 2001 är ett par brutalt bra vinterskor som gör löpningen både varm och säker på alla vinterväglag. Rekommenderas starkt.

KOMMENTAR EFTER FÖRSTA ICEBUG-RUNDAN

Mer bloggat om löpning hittar du här»