3 mars, 2017

Det är något speciellt med litteratur

Av JanneHbom

Det är något speciellt med litteratur. När den är som bäst tar den med oss på fantastiska resor ut i världen och in i vår egen själ. Texten får liv och när vi vänt läsningens sista blad har många gånger en stunds spänning eller glädje eller vad det nu månde vara, givit våra sinnen ny energi. Ibland har vi dessutom fått insikt och förståelse för det som kan synas olika och främmande. Men som egentligen bara är en variation på det fantastiska som är –  människan.

Lena Nordenjack debut Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd är ett gott exempel på en text som i Feelgood-romanens form med värme och stor kunskap låter läsaren få en bild av en vår tids mest omtalade diagnoser – Asperger.  Vi får leva tillsammans med Jan L Ohlsson, romanens huvudkaraktär i en bok som rör sig i konstvärlden och utspelar sig i Linköping, Venedig och New York.

Så varför inte börja helgen med att lyssna på lite Feelgood med finess? Här får du ett ljudligt smakprov och lite läsarkommentarer innan du själv rusar iväg för att köpa boken.

Titel: Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd
Författare: Lena Nordenjack
Förlag: Linnefors förlag
ISBN: 9789197979191