4 mars, 2017

Corren, dags för en pudel till

Av JanneHbom

Det var i det absoluta slutet av oktober 2014 som det obeskrivbara hände.  I morgontidningen, Corren kunde man läsa i en recension av Jan Davidssons måleri att han har sin ateljé i Mjölbytrakten. I Mjölbytrakten? Nej! Jan Davidsson både bor och verkar i hjärtat av Ekeby i BOXHOLMs kommun. Detta Ekeby som inte kan beskrivas på ett mer ödmjukt sätt än – Kulturens vagga i Östergötland.

En folkstorm uppstod. Aldrig har så många känt sig så kränkta så samtidigt. Öppna brev skrevs och det dröjde inte länge innan självaste kulturchefen på Corren pudlade. Men till vilken nytta?

När vi idag på morgonen läser dagens tidning och ånyo njuter av en trevlig recension av Davidssons alster kan vi den här gången åter läsa – Ekeby strax söder om Mjölby. Jag menar det vore ju det samma som att benämna Paul Lindvall som, ett kommunalråd strax norr om Mjölby. Rätt ska vara rätt! Åter samlas skaror av djupt kränkta Ekebybor. Med facklor och tillhyggen tar vi än en gång upp kampen för vår rätt och identitet.

Men vi är härdade och inte bittra. Den här gången räcker det med en pudel av samma storlek som den som samerna fick i dagen tidning. Tills dess skaldar folkmassorna här ute outtröttligt – Fake news! Fake news!