24 maj, 2017

Boksläpp är fantastiska

Av JanneHbom


En ny bok, en ny författare. Det är lika spännande och roligt varje gång att få sitta där se och höra resultatet av ett bokprojekt. Boksläpp är för en förläggare ungefär som jag tror att kosläpp är för kor. Det spritter i hela kroppen och jag njuter i fulla drag av den glädje och inte minst stolthet som författaren utstrålar när denne presenterar sitt verk. En härlig stund att uppleva när man dessutom har varit med på ett hörn under resan.

I går hade vi boksläpp på Linköpings stadsbibliotek. Det var Stefan Andersson som kunde presentera sin spänningsroman ­ – Han som överlevde. Stefan har skrivit en tät och sinnrik historia med högt tempo.

I början av boken är Erik Lundbom och hans sambo är på väg till Kuala Lumpur med Malaysia Airlines flight MH17. Men i luftrummet över Ukraina skjuts planet av misstag ned av rysk militär. Myndigheterna låter meddela att alla 298 ombord omkommit. Men Erik Lundbom överlever kraschen. Han är det enda vittnet och måste tystas. Här börjar en dramatisk flykt undan både separatister och rysk militär i Donetskregionen. Erik tillfångatas och hålls inspärrad i en källare men han får oväntad hjälp av en äldre kvinna som inte bara släpper honom fri. Hon ger honom också ett mystiskt paket som visar sig innehålla ledtrådar om var det beryktade naziguldet är gömt.

Han som överlevde är en intensivt spännande roman om en hisnande jakt genom Europa. En jakt där Erik Lundbom blir både jägare och byte. Med andra ord en perfekt sommarläsning oavsett om du väljer hängmattan, solgasset på badstranden eller i bersåns skugga.

Boken är utgiven av oss på Linnefors förlag på vårt imprint STILITS – där dina bokdrömmar blir verklighet.
Vi har skapat STILTIS för dig som vill ge ut din egen bok. Vi kan hjälpa dig med hela processen. Vi erbjuder allt ifrån layout och tryck till distribution och försäljning av både stora och små upplagor. Om du själv är nyfiken på att bli utgiven kan du läsa mer på www.stilits.se