20 januari, 2018

Bland stuprör och yster utterlek

Av JanneHbom

Alice säger:
– Jag vill bah bli stuprör ju.
– Stuprör?
– Ja, eller sugrör dårå?
– Språkrör heter det väl?
– Jaha.

Annars har det nog inte hänt så mycket, mer än att vi tydligen ska kunna tänka oss att använda militär för att ta fatt fortkörare, eller hur det nu var.

Men det som upprör allra mest just nu verkar vara att en hästmänniska fick Jerringpriset, igen. En förfasad insändare i dagens blaska, med signaturen Besviken supporter skriver ”Det var många som stängde av sin tv när pristagaren för andra året i rad utropades som segrare i detta pris”. Den besvikne supportern tyckte att simmaren skulle fått det eller i värsta fall till och med orienteraren men absolut inte ridsportaren. Surt, sa räven.

Istället kan man ju faktiskt glädjas åt det. Ridsporten är en fantastisk folkrörelse där unga tidigt får lära sig allt ifrån ansvar och empati till att passa tider och inte banga för vare sig tungt eller enformigt arbete. För mig har det alltid varit ett stort plus när en jobbsökare skrivit hästtjej/hästkille i sin CV. Det är klart att det är sporrande för alla killar och tjejer när en av deras förebilder vinner för andra året i rad.

Annars har jag hunnit med både Norrtälje, Stockholm och Åre den här veckan. I Åre fick jag se snö så det räcker för de närmaste tre åren. I natt drömde jag om porlande vårbäckar och yster utterlek. Enligt drömtydarboken betyder det ”att jag snart ska ut på en lång resa”. Den stämmer som alltid. På måndag ska jag vara i Bollnäs.