2 september, 2015

Bland bålgetingar och osynliga ministrar

Av JanneHbom

balgeting_1000x450

Onsdag  morgon. Och även idag köper Kisa kommun Kisa Folket Hus. Det känns som den nyheten ha fyllt Kisa-sidan i tidningen under det senaste halvåret. Snacka om att dra saker i långbänk. Men resultatet är föga förvånande. Kisa kommun sällar sig bara till skaran av svenska kommuner som tvingas lösa ut bankrutta Folkets Husföreningar. Föreningar som oftast dessutom avslutar sitt juridiska namn med det passande bokstavskombinationen upa.

Reinfeldt skulle slutat efter valet oavsett valresultat, säger han nu. Ibland känns det som att det var väldigt många som slutade efter valet. Jag var till och med tvungen att kolla häromdagen. Men vi har tydligen fortfarande ett Näringsdepartement och tydligen också en Näringsminister. Damberg heter han visst och och enligt regerings agenda åker han mest omkring med sin osynlighetscape och kramar Skanska och Volvo och företag i den storleken. Men det är väl inget fel med att kramas. Men det vore kul med lite näringspolitik för vanliga företagare för omväxlings skull. Men det bygger kanske på att man måste gilla vanliga företag och vanliga företagare.

Hela upplagan av Stieg Larssons senaste bok som inte är skriven utav Stieg, eftersom han är död, är slutsåld meddelar förlaget. Nytryck pågår. Min senaste bok, Gilla, finns fortfarande kvar, meddelar förlaget. Ja menar, om du verkligen är i behov av att köpa en bok just nu 🙂

En annan som släpper en ny bok är Mark Levengood som kommer till Östergötlands bokmässa i Linköping den 19 september. Det innebär att han förutom att föreläsa också kommer att finnas på plats för boksignering och samtal – fränt!

Gårdagskvällens bålgeting som satte skräck i delar av familjen H när den utan flygtillstånd brummade rakt in i huset och försvann har givit sig till känna. Alldeles nyss kom den nyvaken vankande över tangentbordet här. Nosade lite på E, tog några steg och satte sig att putsa sig morgonfin mellan K och L. Med lite hjälp, ett öppet fönster och ett hej då flög han nyss vidare. Rysligt trevlig stekel det där.

Mer trevligt blir det när Boxteatern träffas idag. Trolleri står på agendan, inte så konstigt, teater är ju magiskt.