30 december, 2020

Årets LISTA eg. LISTi

Av JanneHbom

Så här näst sista dagen på året har har jag sammanställt en lista över årets ”pricken över i”:

ÅRETS PANDEMI (1): Corona, döden från Kina.

ÅRETS PANDEMI (2): Alla hobby-epidemiologer som sådär lagom efteråt precis vet exakt vad som skulle göras.

ÅRETS IDIOTI: Donald Trump – även i år.

ÅRETS SORTI: Samme Trump. Nu slutar han ju inte förrän i början på januari. Men jag tror faktiskt han avgår en dag för tidigt. Låter vice president Mike Pence bli kung för en dag – Pence tackar för förtroendet genom att benåda Donald. Så ska en slipsten dras in i det sista.

ÅRETS ARBETARPARTI: Hemarbetarpartiet. Aldrig har så många blivit tvångsanslutna. Man för söka sig tillbaka till den tid då medlemskap i fackförbundet Kommunal automatiskt innebar medlemskap i Socialdemokratiska Arbetarpartiet för att finna någon motsvarighet.

ÅRETS APATI: ”Dom säger att jag inte bryr mig, men det skiter jag i.”

ÅRETS AUTONOMI: Ekeby utropas till egen kommun. Allt för att slippa skämskudde för allt pinsamt och konstigt som utspelas i huvudkommunen.

ÅRETS PIPPI (1): Långstrump, som firade 75 år i år.

ÅRETS PIPPI (2): Strömstaren i forsarna i Linnefors. Det räcker med att skåda denna friskus till fågel bara några minuter för att ångest och ledsamheter ska fara och flyga sin väg.

ÅRETS ARTISTERI: Ulf Lundell. Som på ett och samma år släpper två urstarka album och ytterligare en ”Vardag”. Gammal är äldst.

ÅRETS KANDEKANVI: Alltid KanDeKanVi – i år dessutom för att de hittade ett nytt sätt att nå ut och umgås trots farsoten.

ÅRETS GENI (1): Hela forskarvärlden & Co som på knappt ett år lyckats få fram ett vaccin mot Covid-19. Det är så stort trots att vi kanske inte riktigt fattat hur stort det är.

ÅRETS GENI (2): Alla där ute som lyckat med att hitta nya vägar för att få livspusslet att gå ihop i dessa dagar.

ÅRETS SKIT I: 2020 ett riktigt skitår som det bara är att glömma och gå vidare.

ÅRETS TEORI: Nästa år, 2021, kommer bli det bästa året någonsin. För alla.
Gott Slut! God Start!