1 januari, 2021

Årets första kopp

Av JanneHbom

Njuter årets första kopp kaffe. DN som e-tidning idag. Läser att i Israel har man redan vaccinerat 1.000.000 människor av landets nio miljoner invånare. Ibland är snabbt bra.

Det har tydligen skjutits som aldrig förr. Alltså raketskjutningar inte gatuskjutningar. Hoppas alla raketskjutare fick behålla fingrarna. Det vore bra synd om sjukvården belastades med ett antal akuta handoperationer nu också.

Jag tror att årets uttryck blir kontra-urbanisering. Det att stadsbor väljer att flytta från (stor)städerna till förmån för ett lugnare och tryggare liv ”på landet”. Här gäller det för landets alla landsorts- och landsbygdskommuner att se till att vara riggade för att kunna välkomna de som vill flytta. För kommuner som till exempel min egen kan detta innebära en nytändning och dessutom en ökad skattekraft. Men då vill det till att man har ett attraktivt erbjudande. Det är säkert många som vill vara med och dela på kakan. Vi får se. Jag har mängder av idéer och också lite erfarenhet i frågan.

Läste också att moderaterna vill kriminalisera rymningar. En gång till – KRIMINALISERA RYMNINGAR – jag trodde i min enfald att det redan var det. Så nästa gång någon säger att det där ena partiet, eller det där andra partiet vill ha HÅRDARE TAG – betyder det nog egentligen att supermjuka tag ska bli lite mera mysmjuka…

Påtår på det…. och varmt välkommen 2021. Nu kör vi.